Follooooooow, follow the sun - met Solar Racing Groningen

Wij zijn een groep enthousiaste studenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit, die een steentje willen bijdragen aan innovatie en duurzaamheid. Wij vonden dat het tijd werd voor verandering en wilden hierbij het Noorden op de kaart zetten. Zo kwam Solar Racing Groningen tot stand; een zonneauto ontwikkelen, die enkel op zonne-energie rijdt en tevens gaat racen in de Bridgestone World Solar Challenge van 2019. Een route van 3000 km door de outback van Australië afleggen binnen 50 uur, wat een uitdaging!

Studententeams uit Eindhoven, Delft en Twente deden al eerder mee aan de BWSC en boekten goed resultaat. En als het aan ons ligt, kan Groningen zich ook bij dit rijtje aansluiten. Wat ons onderscheidt is de praktijkervaring. Zo hebben enkelen van ons al eerder meegewerkt aan diverse zonneboot projecten. Bovendien bestaat ons team niet enkel uit universitaire leden. Verder is het reglement volledig vernieuwd vorig jaar, wat nieuwkomers een kans biedt om mee te dingen naar de top.

Wij zijn al enige tijd bezig met het leggen van contacten en het verzamelen van gegevens. Een goed begin is namelijk het halve werk! Om ons verder zo goed mogelijk voor te bereiden op onze challenge, gaan twee van ons dit jaar de Bridgestone World Solar Challenge volgen. De Hanzehogeschool en Fencx hebben deze reis mogelijk gemaakt. Wij willen de race écht ondervinden en meetgegevens verzamelen, omdat dit zeker gaat bijdragen aan de ontwikkeling van onze auto. Benieuwd hoe Ray en Danny down under gaan? Volg ze via onze blog, Instagram of facebook-pagina!

Wij zijn nog op zoek naar nieuw talent, sponsoren en partners. Ben jij of ken jij iemand die onderdeel wil worden van Solar Racing Groningen? Mail ons dan via info@solarracinggroningen.nl